Termeni și condiții

 

 

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

1.1. Prin înregistrarea unei Comenzi, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul AUTONIK IMPORT EXPORT SRL, în continuare AUTONIK își derulează operațiunile comerciale.

 

1.2. Notificarea primită de către Cumpărător, după plasarea unei Comenzi are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

 

1.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor și/sau Serviciilor din Comandă. Dacă modifică cantitatea de Bunuri și/sau Servicii din Comanda va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

 

1.4. Data încheierii contractului de vânzare la distanță între www.turbosuflanta.ro și client este considerată data emiterii documentului fiscal (bon/factură) de către AUTONIK..

 

1.5. Documentul și informațiile puse la dispoziție de către Vânzător pe Site vor sta la baza Contractului, în completarea acestuia fiind certificatul de garanție emis de către Vânzător sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achiziționate.

 

 1. POLITICA DE VÂNZARE

2.1. Pentru motive justificate AUTONIK își rezerva dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumpărătorului pe site, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activității Utilizatorului/Cumpărătorului pe Site, acțiunile acestuia ar putea prejudicia în vreun fel societatea. În oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumpărătorul se poate adresa societății, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea măsurilor sus menționate.

 

2.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta, prin datele de contact și adresele menționate la secțiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

 

2.3 În cazul unui volum de trafic neobișnuit de mare provenit din partea unei rețele de internet, AUTONIK își rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuală a codurilor de validare de tip captcha, în vedere protejării informației din cadrul Site-ului.

 

2.4. AUTONIK poate publica pe Site informații despre Bunuri și/sau Servicii și/sau promoții practicate de către acesta sau de către oricare alt terț cu care are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.

 

2.5. În cazul plăților Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru aceasta acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

 

2.6. Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor și/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

 

 1. CESIONAREA ȘI SUBCONTRACTAREA

3.1. Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru Servicii ce țin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi întotdeauna responsabil fata de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.

 

 

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ

4.1. Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a AUTONIK, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licențe de utilizare și/sau publicare).

 

4.2. Orice încercare de accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica conținutul site-ului AUTONIK.RO sau de a afecta performanțele serverului pe care rulează site-ul AUTONIK.RO va fi considerată o tentativă de fraudare a site-ului AUTONIK.RO și va pune în mișcare cercetarea penală împotriva acelui sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

 

 1. COMANDA

5.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi în legătură cu produsele/serviciile prezentate pe site, telefonic sau la adresa de email prezentată la secțiunea Contact.

 

 1. Returnarea produselor

 

6.1. Consumatorul poate solicita returnarea produselor în următoarele situații:

 • Produs ce nu este conform cu specificatiile de pe site. Dacă produsul comandat se

dovedește a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, veți primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de AUTONIK.

 • Produse ce au fost livrate greșit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie

semnalată imediat, iar Consumatorul va refuza recepția. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, veți primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de AUTONIK

 

 • Renunțarea la cumpărare

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului, conform OUG 34/2014.

 

6.2. În cazul solicitării unui alt produs se va achita diferența de preț, dacă produsul este mai scump. În situația în care clientul optează pentru un produs mai ieftin, clientul va primi diferența, conform modalităților de returnare menționate în OUG 34/2014. AUTONIK va trimite produsul solicitat la schimb numai după ce Clientul a returnat produsul cumpărat inițial, dacă acesta îndeplinește condițiile de returnare conform OUG 34/2014. Rambursarea contravalorii produsului ori, după caz, înlocuirea acestuia, se va face în cel mult 14 de zile, conform OUG 34/2014. Returnarea banilor ori, după caz, înlocuirea produselor, nu se poate efectua în următoarele cazuri:

 

 1. În cazul în care produsele au un sigiliu specific categoriei aplicat direct de către producător, dacă acesta a fost desfăcut. Desigilarea acestuia duce automat la pierderea garanției, conform condițiilor menționate de producător în certificatul de garanție, cât și la imposibilitatea de a fi returnat conform OUG 34/2014.
 2. Dacă starea produselor achiziționate nu este la fel în momentul recepției returului de către AUTONIK și anume:
 • ambalajul original al produsului
 • accesoriile complete
 • consumabile originale sigilate
 • documentele aferente achiziției (instrucțiuni de utilizare, certificat de garanție, documente fiscale)

 

6.3. Vânzătorul își rezervă dreptul ca în momentul recepționării produsului de la client, dacă constată că produsul nu mai prezintă aceleași caracteristici ca în momentul achiziționării – estetic, funcțional sau consumabile sigilate conform OUG 34/2014 -, să facă dovada diminuării valorii produselor care rezultă diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor sau să solicite expertiză și deviz de cost unității autorizate de furnizor pentru a readuce produsul la starea inițială.

 

Aceste dispoziții se aplică conform OUG 34/2014, în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanță – telefon sau email.

 

Notă: În orice situație de returnare a produselor acestea trebuie să fie în aceeași stare, în ambalajul și cutia originală, cu etichetele intacte și împreună cu toate documentele care l-au însoțit (factura, certificate de garanție etc.). Nu se pot returna produsele comandate prin modalități de comunicare la distanța (email, telefon etc.) care sunt ridicate direct din magazine, întrucât acest tip de achiziție, prin natura sa (legătura directă dintre vanzator si cumparator în momentul achizitiei) nu intra sub incidenta Oug 34/2014, unde contractul la distanță reprezintă orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

 

6.4.  Termenul de 14 zile expiră raportat la:

 

– ziua în care Cumpărătorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese

 

6.5. În cazul în care Cumparatorul decide să se retragă din Contract, acesta va putea să contacteze AUTONIK prin datele de contact disponibile la secțiunea Contact.

 

 1. FACTURARE – PLATA

 

7.2. Prețul, modalitatea de plată și termenul de plata sunt specificate în fiecare Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

 

7.3. Produsele prezentate pe site-ul www.turbosuflanta.ro sunt disponibile în limita stocului.

 

 1. LIVRAREA BUNURILOR

8.1. Termenele de livrare variază de obicei între 24 ore și 5 zile lucrătoare, în funcție de locația produselor și de adresa dvs. Rareori, perioada de livrare poate depăși 5 zile lucrătoare, cu excepția cazurilor de forță majoră*.

*Prin forța majoră se înțeleg fenomene meteorologice speciale care fac imposibilă aprovizionarea/livrarea produselor.

 

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit în baza de date, ne alocăm dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută, dacă livrarea nu s-a efectuat încă.

 

 1. GARANȚII

Produsele cumpărate prin intermediul site-ului www.turbosuflanta.ro beneficiază de garanția obișnuită a fiecărui produs în parte. Astfel, fiecare produs va fi însoțit de certificat de garanție.

 

 1. TRANSFERUL PROPRIETĂȚII BUNURILOR

10.1. Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în Comanda (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului).

 

 1. RĂSPUNDERE

11.1. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

 

11.2. Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenele și Condițiile Site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului și condițiilor de funcționare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afișării în Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic conținutul acestui Document.

 

 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

12.1. Reflectate în Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din Termenele și Condițiile afișate pe site-ul turbosuflanta.ro.

 

 1. FOLOSIREA COOKIE-URILOR

13.1. Reflectate în Politica de Cookies, care face parte din Termenele și Condițiile afișate pe site-ul turbosuflanta.ro.

 

 1. FORȚA MAJORĂ

14.1. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

 

14.2.  Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a contractului fără ca vreuna dintre ele sa poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

 1. LEGEA APLICABILĂ – JURISDICȚIA

15.1. Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Utilizatori / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi solutionate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul Cluj-Napoca, România.